Luft­värme­pumpar

Vi levererar och monterar luftvärmepumpar.

För närvarande levererar vi från Bosch och Daikin, de två ledande tillverkarna av luftvärmepumpar. Vi har valt dessa fabrikat då vi anser att de i dag har den bästa funktionen och den bästa garantin, exempelvis kan man få 5 års garanti på värmepumpar och dessutom trygghetsförsäkring på luft-luft, luft-vatten och bergvärme.

Vi har ofta luftvärmepumpar i lager vilket ger snabba leveranstider.

Energibesparing

Med luftvärmepump kan du göra en besparing på upp till 75 % av din köpta energi.

Så fungerar luft-luftvärmepumpar

En luftvärmepump tar energi från luften utomhus och omvandlar den till värme som sedan sprids i inomhusluften. Även om utetemperaturen sjunker ner mot 30 minusgrader fås värme ur luften. För varje kWh el den drar kan den avge upp emot 5 kWh värme.

Det spelar alltså ingen roll om det är varmt eller kallt utomhus. Värmepumpen tar till vara den gratisenergi som lagras i luften.

Genom att hämta energin och utvinna värme och kyla effektivt kan dina kostnader minska rejält. Kostnadsbesparingarna är ofta så stora att de återbetalar din investering inom några år.

Placering av värmepumpen

Placeringen av luftvärmepumpens inomhusdel respektive utomhusdel har rätt stor betydelse för både komfort och effekt.

Det är viktigt att hitta en bra plats för både inne- och utedelen. Behöver du hjälp kan du boka ett hembesök av en av våra installatörer som kan hjälpa dig att hitta den bästa placeringen, och tipsa om vilken modell av pump som lämpar sig bäst för ditt hus.

Var kan man använda värmepumpen

Värmepump kan användas på många ställen, i sommarstugan som värmekälla och för att underhålla utrymmet på låg temperatur när du inte är där. Varma dagar kan du använda kylfunktion för att få svalka. Det går även att installera en pump i garaget eller uterummet.